Toredammen

24 april, 2014

 

Ovan ett par bilder från Toredammen vid en privatfinansierad något dramatisk rensning torrsommaren 1959 och vid dess sorgliga igenfyllning inför byggnationen 1985.

Foton Bengt Boman.

 

Lars Dimming har varit i kontakt med Park & Natur för att utröna hur staden ser på framtiden för Toredammen:

”Som vi har väntat och som vi har hoppats på en uppröjning av vår älskade damm. Och tro det eller ej, men nu har beskedet kommit.

Park & Natur lovar att den igenvuxna Toredammen ska återställas i gammalt fint skick i år. Grattis alla gräsänder och grattis alla ni, som gillar att mata dem!

Och när isen lägger sig över Toredammen vintern 2015 hoppas jag att vi ses där med skridskor på fötterna, precis som vi gjorde innan Toredammen växte igen till oigenkännlighet. För visst ska en damm vara fylld med vatten, annars är det ju ingen damm! Så bra att Park & Natur äntligen har fattat detta … .

Lars Dimming”

Aktuellt


16 april, 2018

Årsmötet den 10 april

Årsmötet samlade ca 35 deltagare, trots det lockande vårvädret. Anders Jansson underhöll på flygeln medan vi samlades till årsmötesförhandlingarna. Raimo Lindström valdes till ordförande för handlingarna och proceduren avverkades på 25 minuter. Valen förrättades enligt valberedningens förslag, vilket i korthet innebär att fjolårets styrelse kvarstår med den skillnaden att Anders Ellegård och Johan Boman går […]

Läs vidare...

17 mars, 2018

FEL VECKODAG FÖR VÅRVANDRINGEN

Bästa ÄEF-are ! I kallelsen till årsmötet och VÅRVANDRINGEN har vi beklagligtvis felaktigt skrivit tisdag! Datum 5 MAJ KL. 13 är dock korrekt och det är alltså en LÖRDAG! Välkomna!

Läs vidare...

12 mars, 2018

Välkomna till årsmöte i ÄEF tisdag 10 april 18.30

Välkommen till årsmötet, förutom val av styrelse etc. får vi höra om Skärgårdstrafiken och Fastighetsunderhåll samt lite underhållning. Notera dessutom Vårpromenaden i Grimmered-Ekedalen 5 maj! Välkomna !  Bengt Läs hela kallelsen nedan! ÄEF Kallelse årsmöte 2018 Årsmötesinbjudan 2018 sid. 3 Kompr. plattform SSIS – ÄEF

Läs vidare...

12 mars, 2018

Verksamhetberättelse för 2017

Här kan du läsa om vad vi gjorde i föreningen förra verksamhetsåret 1/1 – 31/12 2017 ÄEF Verksamhetsberättelse 2017

Läs vidare...

Bli medlem i ÄEF !