Om ÄEF


Vår förening har ca. 400  medlemmar inom stadsdelen Älvsborg i Göteborg, d.v.s. i stort från Kungssten över Ekebäck – Hagen – Påvelund – Saltholmen – Käringberget till Nya Varvet. Vi känner ett gemensamt behov av en stark intresseförening där vi kan samverka i för oss angelägna frågor, fristående från såväl kommunen som de politiska partierna, trossamfund och olika fackorganisationer. Självklart samverkar vi på ett seriöst sätt med stat och kommun i frågor som hanteras av dessa.

Föreningen blir, inom ramen för sina stadgar, vad medlemmarna gör den till. Många medlemmar ger styrka i förhandlingar med myndigheter och företag. Det ger också ett finfördelat nätverk i alla delområden av Älvsborg, vart och ett med sina speciella förutsättningar och problem.
Föreningsarbetet bedrivs inte bara av den valda styrelsen – det drivs oftast fram på initiativ av medlemmar i  med någon gemensam fråga som samlande faktor.

Årsavgiften är 100,-  Kontakta oss gärna så får du veta mer ! Vi kommer successivt att söka utvidga informationen på hemsidan och tar gärna emot förslag om både hemsidan och verksamheten.
Vårt bankgirokonto  är 5159-2152.

Välkommen som medlem!

Aktuellt


16 april, 2018

Årsmötet den 10 april

Årsmötet samlade ca 35 deltagare, trots det lockande vårvädret. Anders Jansson underhöll på flygeln medan vi samlades till årsmötesförhandlingarna. Raimo Lindström valdes till ordförande för handlingarna och proceduren avverkades på 25 minuter. Valen förrättades enligt valberedningens förslag, vilket i korthet innebär att fjolårets styrelse kvarstår med den skillnaden att Anders Ellegård och Johan Boman går […]

Läs vidare...

17 mars, 2018

FEL VECKODAG FÖR VÅRVANDRINGEN

Bästa ÄEF-are ! I kallelsen till årsmötet och VÅRVANDRINGEN har vi beklagligtvis felaktigt skrivit tisdag! Datum 5 MAJ KL. 13 är dock korrekt och det är alltså en LÖRDAG! Välkomna!

Läs vidare...

12 mars, 2018

Välkomna till årsmöte i ÄEF tisdag 10 april 18.30

Välkommen till årsmötet, förutom val av styrelse etc. får vi höra om Skärgårdstrafiken och Fastighetsunderhåll samt lite underhållning. Notera dessutom Vårpromenaden i Grimmered-Ekedalen 5 maj! Välkomna !  Bengt Läs hela kallelsen nedan! ÄEF Kallelse årsmöte 2018 Årsmötesinbjudan 2018 sid. 3 Kompr. plattform SSIS – ÄEF

Läs vidare...

12 mars, 2018

Verksamhetberättelse för 2017

Här kan du läsa om vad vi gjorde i föreningen förra verksamhetsåret 1/1 – 31/12 2017 ÄEF Verksamhetsberättelse 2017

Läs vidare...

Bli medlem i ÄEF !