Nya planer för skärgårdstrafiken via Saltholmen

20 februari, 2017

Skärgårdsutflykt SS Bohuslän 7 juli 2010 010

På initiativ av KD-ledaren David Lega beslöt kommunstyrelsen förra året att all trafik till Södra Skärgården, oavsett konsekvenser, för överskådlig framtid skulle koncentreras till Saltholmen. Kommunen utreder nu i stor hast inom det så kallade TPULS-projektet hur det skulle kunna gå till med tre olika volymalternativ beträffande bryggor, spårvägsdragning, markparkering och parkeringshus. Den redan omfattande trafiken genom Älvsborg anser man tydligen inte vara något hinder ens efter möjlig framtida fördubbling. Spridning av trafiken och parkeringarna till flera platser skall enligt direktiven inte diskuteras.

Om de mer omfattande alternativen 2 eller 3 skulle bli genomförda står Saltholmen-Långedrag inför mycket stora förändringar.

Denna utveckling är inte önskvärd vare sig för oss i Älvsborg eller ens för de boende i skärgården, vilket har framkommet i ingående diskussioner med representanter för de olika öarna inom ramen för SSIS ,(Södra Skärgården I Samverkan). Genom att gå igenom verkliga behov av idag och kommande krav på utökning av trafiken i framtiden har vi skapat en ”Gemensam plattform för SSIS och ÄEF ” där vi kan konstatera att frågan går att lösa i samförstånd mellan öbor och fastlandsborna i Älvsborg. ÄEF har genom Håkan Höjer deltagit i samrådet med Parkeringsbolaget m.fl.

Med denna samsyn vill vi gemensamt med SSIS diskutera en framtida lösning med företrädare för Göteborgs stad. Där finns förutsättningar att nå resultat som är till gagn för alla inblandade!

Dokumentet bifogas nedan:IMG_20170217_0001IMG_20170217_0002

Bengt Boman

Ordf. ÄEF

Aktuellt


16 april, 2018

Årsmötet den 10 april

Årsmötet samlade ca 35 deltagare, trots det lockande vårvädret. Anders Jansson underhöll på flygeln medan vi samlades till årsmötesförhandlingarna. Raimo Lindström valdes till ordförande för handlingarna och proceduren avverkades på 25 minuter. Valen förrättades enligt valberedningens förslag, vilket i korthet innebär att fjolårets styrelse kvarstår med den skillnaden att Anders Ellegård och Johan Boman går […]

Läs vidare...

17 mars, 2018

FEL VECKODAG FÖR VÅRVANDRINGEN

Bästa ÄEF-are ! I kallelsen till årsmötet och VÅRVANDRINGEN har vi beklagligtvis felaktigt skrivit tisdag! Datum 5 MAJ KL. 13 är dock korrekt och det är alltså en LÖRDAG! Välkomna!

Läs vidare...

12 mars, 2018

Välkomna till årsmöte i ÄEF tisdag 10 april 18.30

Välkommen till årsmötet, förutom val av styrelse etc. får vi höra om Skärgårdstrafiken och Fastighetsunderhåll samt lite underhållning. Notera dessutom Vårpromenaden i Grimmered-Ekedalen 5 maj! Välkomna !  Bengt Läs hela kallelsen nedan! ÄEF Kallelse årsmöte 2018 Årsmötesinbjudan 2018 sid. 3 Kompr. plattform SSIS – ÄEF

Läs vidare...

12 mars, 2018

Verksamhetberättelse för 2017

Här kan du läsa om vad vi gjorde i föreningen förra verksamhetsåret 1/1 – 31/12 2017 ÄEF Verksamhetsberättelse 2017

Läs vidare...

Bli medlem i ÄEF !